سامانه اداری
بازدید مجازی دبیرستان
بازدید مجازی دبستان
بازی های آموزشی پارابا
نشریه ی دانش آموزی
نرم افزار روانسنجی


خبرنامه>>
  نام:
  نام خانوادگی:
  رایانامه:

 

آخرین نظرات ثبت شده
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۷ ۱۰:۱:۲
* عالی است
ماهان
یکشنبه ۴ آذر ۱۳۹۷ ۲۱:۵:۵۰
* اگر در محلول آب و الکل که حلال و حل شونده هستند با هم برابر باشد کدام حلال است؟
نسی
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ ۲۱:۵۵:۱۹
* به نظرمن خیلی زیادبودامامن عاشق دایناسورهاهستم وهرچه اطلاعات بیشترباشدبهتراست
Sabajahebzabh
یکشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۷ ۱۸:۵۴:۳۱
* خیلی خیلی خوبه
Ali
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ ۱۷:۵۹:۲۲
* سلام مخلوط ارد و آب یکنواخت است یا غیر یکنواخت؟ چرا؟
اکبر
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ ۱۳:۲۲:۲۶
* سلام وقت بخیر کسی اطلاع داره کدام یک از گازهای زیر در آب حل میشوند یا هریک محول اون چیه؟ کادمیوم...
احمدیان
دوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۷ ۱۸:۱۸:۴۵
* ممنون خیلی خوب بود
محمد
سه شنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۷ ۱۰:۲۵:۴۹
* با سلام خدمت مدیران و مربیان مجموعه آموزشی پارسا بنده محمدمهدی پورمحسنی هستم از فارغ التحصیلان د...
محمدمهدی پورمحسنی
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۹:۲۸:۱۶
* با سلام بنده از فارغ التحصیلان دوره ۸ پارسا هستم یک انتقاد اینکه: چرا برای دوره های پبشبن مثل ...
محمدمهدی پورمحسنی
سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ ۱۲:۲۹:۱۵
* فوق العاده
امیررضا
دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۶ ۱۷:۳۹:۱۴
* عالی بود..ممنون❤👍
محیا
جمعه ۳ آذر ۱۳۹۶ ۱۰:۳۸:۵
* سلام ببخشید یه سوال داشتم چه جسمی از هر نقطه در فضای اطراف آن بهتر دیده میشود ؟ 1) دارای بازتاب...
سارا
شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۶ ۴:۷:۲۰
* باسلام..ایامایع دستشویی،مخلوط است یامحلول
اسماعیل
پنج شنبه ۴ آبان ۱۳۹۶ ۰:۳۲:۵۷
* طبیعت زمین نیز مانند سلول است هسته در وسط گدازه وپوسته خارجی مانند روی زمین که انسانو...زندگی میک...
رضا
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۶ ۲۱:۵:۵۳
* عالی
نفیسه
شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۶ ۱۳:۱۰:۱۳
* مفید بود سپاس
محمد دانشجوی کارشناسی جغرافیا
یکشنبه ۲ مهر ۱۳۹۶ ۱۵:۱۰:۳۲
* با سلام و خسته نباشید و تشکر از سایت آموزشی شما یه سوال دارم اگه لطف کنید جواب یدید ممنون میشم ش...
حسین
یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ ۲۰:۱۴:۵۴
* سلام . در مرحله دوم کدملی را صحیح وارد میکنم اما سایت مینویسد : کاربر با این کد ملی قبلا ثبت شده ...
فاطمه سیدزاده
سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ ۷:۳۰:۱۸
* سلام ، همسر جوانم ؛ خانم صلاحی که بسیار خانم مومنه ، پاک ، با اخلاق و زائر امام حسین (ع) بودند ، ...
خوشی
پنج شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۶ ۱۶:۴۸:۱
* با سلام مدیر سایت خوب است در بالای دعا برای خواننده بنویسید: با توجّه به اینکه اجسام مطهّر چهار...
محسن محمدی
یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ ۱۵:۲۵:۴۷
* اكانتم قفل شده چرا؟؟؟؟؟
بهاره هادي
یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ۱۴:۴۷:۱۹
* ممنونم از مطالب زیباتان
علی
پنج شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ ۱۸:۵۱:۴۳
* ممنونم اطلاعاتتون خيلى كمك كرد
Mahshad
چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ ۱۷:۱۱:۳۶
* من خودم دانش آموز این مدرسه هستم. واقعا این چشن جشن عالی است
عرفان رحیم تبریزی
پنج شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۵ ۱۲:۴۲:۴۳
* عاااااللییییی واقعا خ عالی بود همه چیزایی که میخواستم اینجا پیدا کردم
faeze
پنج شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۵ ۱۲:۴۱:۱۰
* عاااااللییییی واقعا خ عالی بود همه چیزایی که میخواستم اینجا پیدا کردم
faeze
جمعه ۱۷ دی ۱۳۹۵ ۱۶:۵۷:۳۴
* سلام با تشکر و سپاس از مطلب مفیدتون.سوالی داشتم *آیا نور خورشید در هنگام بازتابش از سطح اجسام سی...
حسنی
شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۵ ۱۱:۱۸:۱۸
* لطفا منابع رو بیشتر گسترس بدید.منابع خیلی باید معتبر باشند
علی
پنج شنبه ۹ دی ۱۳۹۵ ۸:۲۹:۲۲
* خیلی عالی بود ممنون
مژگان
شنبه ۴ دی ۱۳۹۵ ۱:۱:۳۹
* بسم الله الرحمن الرحیم این زیارت نامه منبع روایی و حدیث آن از کجاست؟؟؟
محمدحسن محمدی
چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۵ ۱۰:۲۸:۱۶
* بسم الله الرحمن الرحيم السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الإِمَامُ الصَّادِقُ. السَّلامُ عَلَيْكَ أ...
ملکوتی فر
چهارشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۵ ۱۰:۲۴:۱۸
* با سلام متن زیارت ایمه معصومین به تفکیک در دعای توسل خواجه نصیر صوسی و صلوات بر حجج طاهرین در مفا...
ملکوتی فر
سه شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۵ ۲۰:۸:۷
* ببخشید ولی بهتر بود چیزایی که چاپ میخواد رو تکلیف نکنیذ تا اونایی که چاپ گر ندارن تو دردسر نیفتند!!!
ناشناس
پنج شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ ۱۹:۵۱:۳۲
* خوب بود بدنبود ولی اگر چیز های بیشتری می نوشتید بهتر بود البته درباره ی فسیل نه چیز های دیگه مثلا...
نسرین جلالی
سه شنبه ۴ آبان ۱۳۹۵ ۱۱:۱۶:۵۴
* باسلام بهترین وآسانترین راه برای تشخیص مخلوط یکنواخت از غیریکنواخت چیست؟آیا1-بهم زدن آن2-بی حرکت...
مصطفی
دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ۱۷:۱۴:۱۱
* ببخشید . من یه سوال دارم، هوا در هوا هم داریم اگه میشه چند نمونه را نام ببرید
علی
چهارشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ ۸:۱۲:۴۲
* سلام سايت براي ثبت نام باز نمي شود
سيدعلي طباطبايي
یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ ۱۹:۳۷:۳
* با سلام نام مدرسه برای انتخاب کردن فعال نیست چه کار باید کرد
ناصر
پنج شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ ۱۰:۵۵:۱۴
* سلام من یه مقاله در مورد گندم هرچی میگردمپیدا نمیشه توروخدا کمکم کنید میخوام توپایان نامه ارشدم ...
sسهیلا
سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ ۲۱:۲۳:۴۹
* سلام...من در ثبت نام اولیه سرویس رو سواری انتخاب کردم اما الان نظرم عوض شده و میخوام ون انتخاب کن...
روشن
جمعه ۸ مرداد ۱۳۹۵ ۲۲:۳۱:۵۶
* با سلام ضمن تشکر از شما ظاهرا زیارتنامه مخصوص کل ائمه است لطفا اگر زیارت نامه ای در خصوص حضرت ...
مهرداد
جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ ۹:۵۶:۳۳
* متنتون بسیار عالی است. من که خیلی خوب یاد گرفتم.
زهرا80
دوشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۵ ۱۴:۱۸:۷
* عالی
محمد
پنج شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ ۱۱:۱۸:۷
* کی تکالیف دبیرستان وارد می شه ؟؟؟
ناشناس
شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ ۹:۵۴:۴۴
* سلام من هادی 12 ساله از تبریز هستم متن شما عالیه خیلی ممنونم
hadi
دوشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۴ ۰:۶:۱۰
* مرسی خیلی مفید و خوب بود.واقعا به این مطلب احتیاج داشتم.ممنون از سایت خوبتون
ahmad.ps4
چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ ۱۵:۳۹:۱۰
* اطلاعات عالی بودند
ابوالفضل
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ ۱۹:۵۰:۳۶
* good
Leila
یکشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۴ ۲۳:۳۴:۴۲
* سوال شماره 2 تشریحیتان اشتباه است. زیرا هم محلول مایع در مایع داریم هم مخلوط ناهمگن مایع در مایع...
نسیم فرزانگان
چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ ۲۲:۲:۱۹
* با سلام متاسفانه ما ثبت نام نکردیم ونیاز به سرویس داریم.خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید.
مصطفی کرمی
جمعه ۲۷ شهریور ۱۳۹۴ ۷:۴۴:۵۲
* با سلام ما در سایت ثبت نام کردیم این پیغام تا امروز می آید لطفا راهنمایی نمایید. ثبت نام اولیه س...
رزا قاسمی
چهارشنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۴ ۹:۴۷:۵۹
* ثبت نام کرده ام اما مبلغ آن را میخواهم بدانم برای پرداخت
محمد رضا دیبایی
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ۱۵:۱۲:۱
* عالی حرف نداشت واقعا از اینجور مطلب های جمع و جورو مرتب حسابی خوشم میاد
saeed





تحقيق علوم (ساختمان گندم)
چاپ

استاد راهنما: جناب آقاي تهراني

  گرداورنده: آقاي سيد محمد فواد حسيني  

ساختمان گندم

ریشه:

ریشه گندم افشان و سطحی است. به گونهای که اکثر ریشه گندم در عمق تنها 25  تا 30 سانتی متری سطح خاک قرار میگیرد. گندم طوقه ای در محل اتصال ساقه به ریشه دارد که از روی این طوقه از سطح خاک تعدادی برگ به وجود میآید. این برگ ها پس از رشد کردن وارد مرحله پنجه زنی می شوند. تعداد پنجه های رویهر بوته سه تا پنج عدد است. سپس گندم وارد مرحله ساقه دهی می شود. به طوری که دراین مرحله هریک از پنجه ها تبدیل به یک ساقه شده و شرایط تولید دانه را دارند.

ساقه:

ساقه در گندم از تغییر شکل هر یک از پنجه هابه وجود می آید. ساقه ها توخالی و دارای گره هستند و در محل گره ها به حالت اسفنجیو توپر در می آیند که به ساقه حالت مقاوم در برابر شکستگی را می دهند. ارتفاعمتوسط ساقه 130 سانتی متر است و تعداد گره ها بسته به شرایط محیط و خاک متفاوتهستند و به رنگ سبز می باشند که در جریان فتوسنتز نیز دخالت می کنند.معمولاً ساقه های اصلی بلندتر از پنجه ها هستند. در انتهای ساقه اصلی و ساقه هایفرعی سنبله گندم ظاهر می شود. ساقه ها گرد و سطح آنها پوشیده از کرک است که مقاومتگیاه را در مقابل کم آبی و خشکی افزایش می دهد و از تبخیر و تعرق گیاه جلوگیری میکند.

برگ:

برگ ها در گیاه گندم از محل گره خارج می شوندو دنبرگ ندارند. به گونه ای که پنجک به طور مستقیم به ساقه متصل می شود و فاصلهبین دو گره را می پوشاند. برگ نقش مهمی در فرایند فتوسنتز دارد و حفظ شادابی و طولعمر آن تأثیر معناداری بر میزان عملکرد گندم دارد. در محل اتصال برگ به ساقه سهزایده وجود دارد که دو زایده کناری را گوشوارک و زایده وسطی را زبانک می گویند.این زایده ها بی رنگ و شفاف بوده و پوشیده از کرک است و جدا از ایجاد مقاومت گیاهدر مقابل تبخیر و تعرق برگ، زاویه قرارگرفتن برگ در ساقه را تعیین می کند. بهآخرین برگی که روی ساقه ظاهر می شود برگ پرچم گفته می شود. طول هر برگ 10-20 سانتیمتر و عرض آن 2/0 تا 5/0 است. تعداد برگ ها به تعداد گره های روی ساقه بستگی داردکه آن هم به رقم ژنتیک و خاک بستگی دارد.

سنبله:

پس از رشد کامل ساقه، در انتهای ساقه گندمسنبله و بعضی وقت ها به اشتباه خوشه گفته می شود به وجود می آید. به محور آن هماصطلاحاً محور سنبله گفته می شود تعداد متفاوتی سنبلچه در طول محور سمبله قرارگرفته است که هریک از این سنبلچه ها دارای تعدادی گلچه هستند که پس از تغییراتیتشکیل دانه می دهند. در تعدادی از ارقام گندم تعداد گلچه ها حتی به 11 عدد هم میرسد. اما از میان این تعداد گلچه ها تنها تعداد محدودی بارور شده و به دانه می رودکه این تعداد به عنوان یکی از علامت سؤال های علم فیزیولوژی است.

گرده افشانی:

پس از گرده افشانی سمبلچه ها میوه های گندمبه وجود می آید. هر میوه از چند قسمت تشکیل شده که از خارج به داخل عبارتند ازپوشه و پوشینه. هر پوشینه هم خودش از دو قسمت تشکیل شده به نام پوشینه زیرین وپوشینه بالایی. در زیر پوشینه دو زایده وجود دارد که پوشینک نامیده می شود.

دانه گندم کاملاً بیضی شکل است. طول دانه ازبین 4-5/8 میلی متر و قطر آن 5/1-5/3 میلی متر متفاوت است. قسمت پایین دانه که بهمحور سنبلچه متصل است کاملاً کروی شکل است و قسمت اصلی دانه گندم که در قسمت پاییندانه و در همین بخش قرار دارد کروی شکل است. قسمت بالایی دانه نوک تیز و باریک بودهاست. گندم هایی که در مناطق گرم و خشک دنیا رشد می کنند در قسمت بالایی دانه دارایکرک هستند. بخشی از دانه که به محور سنبلچه متصل است به صورت شکاف فرورفته می باشدکه از ریزش دانه گندم جلوگیری می کند و بخش مقابل آن به حالت برجسته دیده می شود.کرک های موجود در نوک دانه گندم مانع از خروج یکباره رطوبت از دانه شده و دانه رادر برابر کم آبی و تبخیر و تعرق محافظت می کند. رنگ پوست دانه گندم از سفید یا زردشروع شده تا به رنگ قهوه ای و قرمز دیده می شود. اکثر گندم های دنیا قهوه ایهستند. وزن هزار دانه گندم بین 15-55 گرم متغیر بوده که در ارقام زراعی بین 30-75متغیر است. پس از آن که پوشینه ها در اکثر ارقام گندم تشکیل می شود از انتهای هرپوشینه زایده ای باریک و نسبتاً طویل به نام آریستات یا ریشک به وجود می آید کهآخرین اندامی است که از این گیاه بیرون می آید و دارای کرک های بسیار ریزی است کهوجود این کرک ها به جلوگیری از خروج آب از دانه کمک می کند و گیاه را در برابرخشکی مقاوم می کند. این اندامک در فرایند فتوسنتز نیز دخالت داشته به طوری که حذفآن باعث کاهش عملکرد در گیاه گندم می شود.

آخرین اندام مهم دیگر در گیاه گندم که درجریان فتوسنتز نقش زیادی ایفا می کند برگپرچم است. برگ پرچم برگی است که به عنوان آخرین برگ بر روی ساقه ظاهر می شود.

چرا گندم پرطرفداترین گیاه جهان است؟

گندم یکی از قدیمی ترین گیاهان کره زمین است که انسان آن را کشت و کار کرده و مورداستفاده قرار داده است. منشأ اولیه گندم حوزه مدیترانه و کشور فلسطین و سوریه بودهو از این مکان ها به ایران بزرگ قدیم و ترکیه کنونی منتقل شده و سپس در قاره هایدیگر منتشر شده است.

گندم به چه خانواده ای تعلق دارد؟

گندم گیاهی از خانواده گرامنید است که همهمتعلق به گروهی به نام "آجیلوپس" هستند. اجداد اصلی گندم"اگیلوپس" است که به خانواده پوآسه تعلق دارد.حدود 6000 گونه گیاه گندمدر جهان وجود دارد که در مناطق خیلی گرم تا مناطق خیلی سرد کشت می شود یا قابل کشتاست. این گیاه بیشترین سطح کشت را در دنیا دارد و غذای اصلی مردم دنیا را تشکیل میدهد.

میزان تولید و سطح تولید گندم در جهان وایران

سطح زیر کشت گندم در دنیا بیش از 250 میلیونهکتار بوده و تولید کل آن در جهان بیش از 500 میلیون تن گزارش شده. متوسط عملکردآن در جهان در هر هکتار بیشتر از 2000 کیلوگرم گزارش شده است.

کشورهای عمده تولید کننده گندم جهان دانمارک،هلند، فرانسه، بلژیک و آلمان و کشورهای عمده صادرکننده آن دانمارک، هلند، فرانسه،بلژیک، آمریکا، استرالیا، کانادا، آرژانتین و عربستان هستند.

متوسط مصرف سرانه گندم در جهان 130 کیلوگرماست و در ایران 220 کیلوگرم گزارش شده است. سطح زیر کشت این گیاه در ایران 5/6میلیون هکتار است که 2/4 میلیون هکتار آن کشت دیم و 3/2 میلیون هکتار آن کشت آبیداشته. متوسط تولید آن در ایران بیش از 2000 کیلوگرم در هکتار گزارش شده است.

انواع کشت گندم

گندم به دوشیوه دیم و آبی کشت می شود. درگندم های آبی چون شرایط فیزیولوژیکی رشد به خصوص رطوبت برای انجام متابولیسم هایبیوشیمیایی درون گیاهی فراهم تر است، حجم تولید و عملکرد مورد نظر و در نتیجهمیزان پروتئین تولیدی در واحد سطح بالاست. اما در گندم های دیم که تنها به امیدنزولات جوی کشت می شود، به دلیل فراهم نبودن رطوبت کافی میزان عملکرد در مقاممقایسه با گندم های آبی کمتر است و در نتیجه حجم پروتئین تولیدی در آنها پایین تراست. اما در مقابل به دلیل بالا رفتن مقاومت آنها در برابر کم آبی پوسته های دانهآن برای جلوگیری از تبخیر و تعرق ضخیم شده و درصد پروتئین موجود در آنها نسبت بهگندم های آبی افزایش می یابد. دقیقاً به همین دلیل است که از گندم های دیم درماکارونی سازی استفاده می شود.

بهترین گندم های آبی ایران و بیشترین آن دراستان های فارس، اصفهان، تهران (کرج) تولید می شود. بهترین گندم های دیم و بیشترینآنها در استان های گلستان (گرگان) و کمترین آن در همدان تولید می شود.

عناصر تشکیل دهنده گندم

درصد مواد مختلف موجود در دانه خشک گندم

درصد رطوبت 15-10 درصد، هیدرات هایگندم 73-57 درصد، پروتئین 25-8 درصد چربی 2-1 درصد، سلولز  4-1درصد، مواد معدنی 4-3 درصد

مهم ترین ماده تشکیل دهنده دانه گندمپروتئینی به نام "گلوتن" است که از گلپادین و گلوتئین تشکیل شده. از مهمترین مواد معدنی موجود در گندم می توان به ویتامین های A, B, B6, B2, B1 اشاره کرد.

گندم آهن ضعیفی دارد و عناصر ریز مغزی مثلمنگنز و منیزیوم هم در گندم یافت می شود. به خاطر خاصیت فیزیکی و شیمیایی گلوتنموجود در گندم می توان از گندم برای پختن نان های مختلف استفاده کرد. بهترین نانیکه در ایران پخته می شود نان سنگک است که سبوس موجود در آن بالاست. خوردن نان داغگازکربنیک زیادی در معده ایجاد می کند و در نتیجه باعث ضعیف شدن معده می شود.

تقسیم بندی گندم براساس میزان پروتئین آن

گندم ها از لحاظ میزان پروتئین موجود در دانهها به چهار دسته تقسیم می شوند. دسته اول گندم های با پروتئین ضعیف که هشت تا 11درصد پروتئین دارد. دسته دوم پروتئین متوسطی دارند که 14-12 درصد پروتئین دارند.دسته سوم گندم با پروتئین خوب که 16-14 درصد پروتئین دارند. دسته چهارم هم گندم بابیش از 17 درصد پروتئین است.

ارقام گندم

ارقام مختلف گندم از نظر درصد پروتئین و ارزشغذایی با هم تفاوت دارند و کیفیت هیچ یک با دیگری یکسان نیست. علت این تفاوت ایناست که در مواردی تعداد کروموزوم های گندم ها با یکدیگر متفاوت است و در نتیجهمیزان پروتئین موجود در آنها نیز تحت الشعاع این تفاوت قرار می گیرد و کیفیت گندمها با هم متفاوت می شود.

شرایط آب و هوایی رشد گندم

یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در کیفیت گندمیعنی درصد پروتئین موجود در دانه گندم شرایط آب و هوایی است. وقوع یک سرماینامناسب و یا تغییر ارتفاع از سطح دریا، ریزش بیش از اندازه باران و خشکی آخر دورهرشد دانه می تواند باعث کاهش معنی دار کیفیت گندم تولیدی شود.

خاک

بافت و ساختمان خاک، مواد غذایی موجود درخاک، رنگ خاک و قابلیت نگهداری آب در خاک، میزان نفوذپذیری خاک، موجودات زندهموجود در خاک، PH ، هوای موجود در خاک از عواملی است که به طور مستقیم روی کمیت وکیفیت گندم تولیدی مؤثر است. به عنوان مثال بافت خیلی سبک یا سنگین خاک باعث اختلالدر نفوذ ریشه ها و انتقال آب و جذب مواد غذایی می شود و در نتیجه بر درصد پروتئینموجود در دانه اثر می گذارد.

گردش زراعتی

به کشت چند گیاه در چند سال زراعی در یک قطعهزمین ثابت اصطلاحاً گردش زراعی می گویند. گردش زراعی مناسب که برای حفظ یا افزایشحاصلخیزی خاک صورت می گیرد، تأثیر قابل توجهی بر روی کیفیت گندم تولیدی می گذارد.به طوری که اگر گندم در زمینی که فقیر شده کشت شود عملکرد آن کاهش می یابد و اگراین گیاه بعد از گیاهانی که توانایی تثبیت ازت دارند، یعنی یونجه و شبدر کاشتهشود، باعث افزایش حاصلخیزی خاک می شود. زیرا به دلیل ساختار خاک و ذخایر موادغذایی داخل خاک امکان تولید گندم با کیفیت مناسب فراهم می شود.

زمان کشت

گندم های پاییزه به دلیل طولانی بودن دورانرویش و این که مدت زمان بیشتری بر روی زمین هستند، فرصت بیشتری برای جذب آب و موادغذایی دارند و در نتیجه امکان و فرصت برای تبدیل این مواد در این نوع گندم هابیشتر است. از این رو حجم پروتئینی که در واحد سطح تولید می کنند بیشتر از گندمهای بهاره است. چون مقدار تولید آنها بالاتر است.

گندم های بهاره به خاطر این که طول رویششانکمتر است و مدت زمان کمتری بر روی زمین باقی می مانند هم حجم ماده غذایی که ازداخل خاک جذب می کنند کمتر است و همزمان کمتری برای تبدیل این مواد دارند، از این رو حجم پروتئین موجود در دانه آنهاکمتر از گندم های پاییزه است و تولید کمتری در واحد سطح دارند. اما گندم های بهارهبه دلیل نیازشان به مقاومت در برابر گرما و خشکی معمولاً پوسته های ضخیم تر دارندو در نتیجه میزان پروتئین موجود در پوسته آنها به دلیل ایجاد مقاومت در برابرتبخیر و تعرق بیشتر است. از این رو درصد پروتئین موجود در آنها بالاتر از گندم هایپاییزه است.




نظرات ثبت شده
sسهیلا پنج شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ ۱۰:۵۵:۱۴
سلام من یه مقاله در مورد گندم هرچی میگردمپیدا نمیشه توروخدا کمکم کنید میخوام توپایان نامه ارشدم واردش کنم تاریخچه ومواد تشکیل دهنده وکل خصوصیات گندم وقت ندارم کمک کنید برام بفرستید به ایمیلم خواهش میکنم
پاسخ دادن
مدیر سایت سه شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۵ ۷:۳۴:۳۲
با سلام خدمت مخاطبان گرامی اگر کسی از مخاطبان محترم سایت می تواند به ایشان در یافتن منابع صحیح کمک کند، برای گرفتن نشانی ایمیل ایشان با ادمین سایت تماس حاصل نماید. با تشکر


ثبت نظر بسته

ارسال به دوستان بسته

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت به
موسسه فرهنگی آموزشی پارسا تعلق دارد. استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و بهینه سازی:
معاونت تحقیق و توسعه پارسا
سامانه اداری بازی های آموزشی اطلاعیه ها درباره ما
اطّلاعات ثبت نام گالری تصاویر خبرنامه ارتباط با ما
تحقیقات دانش آموزی فیلم و صدا اخبار نقشه سایت
کلاس خوشنویسی دهکده فرهنگی آموزشی مقاله ها پرسش های متداول